OpenStack Days İstanbul

istanbul_eventTÜBİTAK ULAKBİM ve OpenStack Türkiye kullanıcı grubu tarafından düzenlenen OpenStack Days İstanbul, 4 Haziran 2015 tarihinde Shangri-La Bosphorus Hotel’de yapıldı. OpenStack Foundation tarafından desteklenen etkinliğe çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.  Aynı zamanda Canonical, Juniper Networks, NetApp, Redhat gibi bir çok üreticinin katıldığı etkinlik Türkiye’deki konuyla ilgili uzmanları bir araya getirerek OpenStack kullanımının yaygınlaştırılmasını sağladı. Önümüzdeki yıllarda OpenStack Summit’in Türkiye’de yapılması konusunda belirleyici olacak etkinliği bu anlamda OpenStack Foundation yakından izledi.

OpenStack Foundation adına executive director Jonathan Bryce ve halkla ilişkiler sorumlusu Lauren Sell etkinliğe katılarak sunum yaptılar. Ayrıca Juniper adına Jennifer Lin ve Julius Francis, NetApp adına Robert Esker ve Behçet Yumrukçallı, Canonical adına John Zannos, Redhat adına Massimo Ferrari, A10 adına Arzu Akkaya, HP adına Szabolcs Molnar ve Necmettin Erbakan Üniversitesi adına Ali Osman Çıbıkdiken sunum yaptılar.

Benim de kullanıcı paneli bölümünde Nokta Medya’dan Hakan Kocakulak ve Ardıç Bilişim’den Tunç Kahveci ile birlikte konuşmam oldu. Panelde OpenStack altyapıları, açık kaynak kodlu çözümlerin yaygınlaştırılması, güvenlik, OpenStack avantaj ve dezavantajları gibi konular ele alındı.

Türkiye’de OpenStack konusunda düzenlenen ilk resmi etkinlik, 400’ün üzerindeki katılımcı ile bu yöndeki ilginin giderek arttığını gösteriyor. Etkinlik sırasında katılımcılara yapılan çekilişler ile çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Türkiye’deki OpenStack farkındalığının artması ve bir çok konuda bilgi paylaşımı OpenStack meetup’ları ile devam ediyor. Detaylar için: OpenStack Turkey Meetup

Etkinlik fotoğrafları:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir